KOOKOO STORE

​Het overgrote deel van de vintage kledingindustrie heeft enkel interesse in onbeschadigde kleding. Super zonde want over het algemeen belandt de beschadigde kleding dan op een grote afvalhoop.

Met dit idee richtte ik de KOOKOO store op in samenwerking met Sympany, een van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. KOOKOO is een tweedehands kledingmerk dat ‘imperfecte’ kleding die anders bij het afval belandt vermaakt om het een nieuw leven te geven. Voor het ontwikkelen van KOOKOO creëerde ik een merkboek, duurzaam verpakkingsmateriaal, DIY-kits waarmee de klant zelf beschadigde kleding kan upcyclen, een campagne en de KOOKOO app. Het is een plek die niet alleen dient als webshop maar ook dient als inspiratie en een platform om samen een nieuw leven te geven aan beschadigde kleding. 

MONKI X

REVIVE

Monki is een mode keten dat valt onder de H&M Group.  Monki is de laatste jaren veel bezig met duurzaamheid. Zo heeft  Monki zoals elke H&M keten een recycling  programma waar klanten hun oude textiel (in elke staat) naar kledingverzamelboxen kunnen brengen in alle winkels over de hele wereld. 

Door kleine aanpassingen te maken van ingezamelde kleding en deze  opnieuw te verkopen in een capsule collectie in de Monki winkels maken zij de  fashion cirkel compleet.  

Het upcyclen van kleding kan op velen manieren zoals: tie-dye, zeefdrukken,  bleken, verven, applicaties toe te voegen en nog veel meer. Elk kledingstuk  zal omdat het tweedehands is uniek zijn, je weet nooit wat er binnenkomt. De  Revive collectie hoeft niet duurder te zijn dan de rest van Monki’s  collectie. Kleding dat uitgezocht wordt van het recycling programma in het  sorteercentrum kan direct daar worden upgecycled en terug worden gestuurd  naar de Monki filialen, zo blijft het fast-fashion en kunnen de prijzen laag blijven.  

 

sympany

Omdat ik ervan overtuigd ben dat er altijd een betere  oplossing is dan het verbanden van textiel ben ik onderzoek gaan doen naar het creëren van een nieuw  gerecycled materiaal gebruikmakend van de afvaltextiel,  hier kwam RENEWALL tot stand.  Renewall maakt alleen gebruik van water en gerecyclede textielvezels en is oplosbaar in water,  waardoor het gemakkelijk opnieuw te hergebruiken is. Door het  recyclingproces is elk stuk uniek.

 

Textiel als behang  heeft meerdere voordelen. Zo is textiel geluiddempend  en vocht opnemend. Maar het belangrijkste: inzet van  gerecyclede textielvezels wordt de verbranding van  textiel tegengegaan.  

 

Er zijn verschillende diktes mogelijk die voor  verschillende toepassingen gebruikt  kunnen worden. Dunnere stalen worden gebruikt  voor het produceren van behang, kamerschermen en  lampenkappen. Dikkere stalen kunnen worden gebruikt  voor producten zoals klokken, fotolijsten, bakjes maar  zelfs zitmeubels.  

sucks x

Hudson's Bay

Keuzestress. In de supermarkten zie je honderden smaken chocolade, pepernoten en pindakaas. Er is tegenwoordig zo ongelofelijk veel. Vanuit deze  frustratie ontstond SUCKS, als reactie op de consumptiemaatschappij. Eet het niet, draag het dan. Verpakt in origineel SUCKS etensverpakkingen zoals pindakaas potten en chipszakken maakt SUCKS het beste cadeau idee.